Infrarood Wellness Cocoon


 De infrarood wellness cocoon is verantwoordelijk voor:
 • Full body stimulatie. Droog sauna plus full Spectrum FIR Diepe infrarood (80°C).
 • Ontgifting en reiniging van het lichaam.
 • Verbetering van het immuunsysteem, cel metabolisme.
 • Spierontspanning en pijnvermindering.
 • Vibratiemassage en IR warmte aan de rugzijde.
 • Bloedcirculatie en lymfedrainage.
 • Verbetert de ervaring met een multi sensory appeal (weldaad voor lichaam en geest).
 • Himalaya zoutstenen (anti-inflammatoir, anti-bacterieel).
 • Aroma-therapie en audio therapie.

Infrarood Warmte Therapie

Verbetert de Bloed Circulatie en bevordert de Cardiovasculaire functie  

Door de opwarming van het lichaam wordt het bloed iets dunner, verwijden de bloedvaten zich en bereikt het bloed makkelijker de fijne haarvaatjes. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie waarbij het hart minder hard hoeft werken om het bloed rond te pompen. Op passieve wijze wordt de conditie & functie van het hart ondersteunt en bevordert met minimale inspanning. 

Eén van de beste methoden voor de overdracht van warmte is infraroodstraling. De warmte in de cabine verwarmt het lichaam aangenaam, dringt diep door in (vet)weefsel, stimuleert het cel-metabolisme en maakt het vrijkomen van toxinen en vetzuren mogelijk. Het zorgt ervoor dat de lymfe en bloedcirculatie verbeterd wordt voor een betere aanvoer van zuurstof naar weefsels.

Stimuleert Gezonde Stofwisselingsprocessen  

Infrarood warmte in de frequentie tussen de 6 en 14 nm wordt het makkelijkst geabsorbeerd door het menselijk organisme. Ons lichaam bestaat uit naar schatting 80 miljard levende cellen. Wanneer de infraroodwarmte de watermoleculen in de cel bereikt komen deze in beweging, ze gaan resoneren. Een hogere kerntemperatuur op celniveau zorgt ervoor dat watermoleculen het celmembraan sneller en effectiever laten ademen. Dit resulteert in de verhoging van het cel metabolisme en een verbetering van zuurstof en voedingsstoffen opname. In andere woorden; de enzymatische reacties en stofwisselingsprocessen van de mitochondriën en andere celorganellen worden gestimuleerd.

Detoxen

De huid is het grootste uitscheidingsorgaan. Het lichaam scheidt schadelijke stoffen uit via 3 wegen, namelijk: urine, stoelgang en zweten. Het lymfesysteem doet dat op celniveau.
Ontgiften of detoxen is het reinigen van het lichaam van vastzittende afvalstoffen of gifstoffen (urinezuur). Het urinezuur wat het lichaam niet kwijt kan, tast het weefsel aan.
 

Afvalstoffen worden op celniveau na de voedselverbranding afgevoerd via het celmembraan en de extracellulaire vloeistof. Het lymfe- en bloedvatenstelsel, de vitale organen zoals de lever en nieren worden samen met de andere onderdelen van het spijsverteringsstelsel gestimuleerd efficiënter samen te werken door de diep doordringende infrarood warmte. Dit helpt voedingstoffen beter op te nemen, alsook het lichaam te ontdoen van toxinen en ongewenste restproducten (natuurlijke detox).

Versterkt en reactiveert de functie van het immuunsysteem  

Infrarood warmte (far-infrared) in het lichaam, stimuleert de aanmaak van witte bloedlichaampjes (leukocytes) en versterkt hierdoor het immuunsysteem.

Verminderd Stress & Vermoeidheid 

De wellness cocoon, droogsauna voor een diepe ontspanning in lichaam en geest.

Helpt bij Pijnbestrijding 

 De zachte diep doordringende infrarood warmte wordt makkelijk door het lichaam geabsorbeerd, waarbij geleidelijk de spieren en andere typen weefsels worden verwarmd. Dit proces stimuleert en verbetert de bloedcirculatie, dit zorgt voor verlichting van spier- en gewrichtspijnen. De therapeutische warmte kan worden gebruikt voor de ontspanning van zenuwen, spieren, pezen, gewrichten en aanhechtingspunten. Het brengt verlichting bij verkramping, verzuring, spierpijnen, nek en rugpijnen, zelfs bij ontstekingen.

Chronische ziekten

Eén van de oorzaken bij veel chronische aandoeningen is het vasthouden van toxinen in het lichaam. Amerikaanse studies (beschikbaar in de salon) hebben een significante vermindering aangetoond bij een aantal chronische ziekten, als:
 • Chronische pijn in het bindweefsel, spieren en gewrichten (m.n. de tenderpoints).
 • Slaapproblemen.
 • Chronische vermoeidheid.
 • Fybromyalgie.

Stress

We staan aan veel meer stress bloot dan vroeger. Het leven is steeds hectischer en op het werk worden doelstellingen telkens verlengd. Het moet steeds meer, steeds beter en liefst in zo min mogelijk tijd. Er is weinig tijd voor ontspanning. Het lichaam is constant in de overlevingsmodus. Als we niet ontspannen, dan blokkeert het lichaam en houden we afvalstoffen vast.
Want stress = verkrampen = afvalstoffen in de spieren, het bindweefsel en de gewrichten. Dat is beter dan dat de afvalstoffen kwetsbare organen in gevaar brengen. Afvalstoffen slaan zich vooral op in de bovenrug. Hier begint bij de meeste mensen ook vaak de pijn.
Daarnaast staan we ook nog eens bloot aan vele toxische stoffen die we via chemische verzorgingsmiddelen, de luchtvervuiling, voedsel, genotsmiddelen en dergelijke binnen krijgen. Vastzittende afvalstoffen (urinezuur) lijkt de oorzaak van vele vage klachten.
 
De Infrared Wellness Cocoon is ISO 13485 gecertificeerd.
Dit is de hoogste certificering voor medische apparatuur.